Uudet rikokseni


Olen rikosmaailman nero. Professori Moriarty polttelee hermostuneena sivummalla. Te kaikki olette luulleet, että olen ollut kaksi vuotta eristettynä ja vankilassa. Onkin selvinnyt, että teen aktiivisesti rikoksia. Hyvä, että tutkintakomitea on ollut valppaana eikä ole jättänyt mitään huomaamatta.


Olen saanut virallisen ilmoituksen, että minua vastaan on vireillä uusi rikosjuttu. Vankilassa ollessani olen tehnyt seuraavaa:

–levittänyt terroristista propagandaa ja kehottanut terrorismiin

–kehottanut julkisesti ääritoimintaan

–rahoittanut ääritoimintaa

–palauttanut natsismin maineen.


Eikö olekin tyylikästä? Harva rikollinen saa aikaan vapaudessa niin paljon kuin minä ristikon takana. Omahyväisyyttäni synkistää se, etteivät nämä saavutukset ole vain minun ansiotani vaan kunnia kuuluu myös rikoskumppaneilleni: Volkoville, Ždanoville ja Tšanyševalle. Olen rikollisryhmän johtaja, ja he toteuttavat käskyjäni.

Mikäli olen ymmärtänyt määräyksen, olen esimerkiksi syyllistynyt natsismin levittämiseen, koska Volkov sanoi Populjarnaja politika -kanavan lähetyksessä, että oli oikein, kun eversti Stauffenberg yritti murhata Hitlerin. Hänet olisi pitänyt tappaa. Venäjän federaation tutkintakomitean ja Putinin mielestä Hitler edusti laillista valtiovaltaa, ja sen räjäyttäminen oli ääritoimintaa.


Kaikki muu on samanhenkistä. Kaikki Populjarnaja politikan lähetykset ovat johtamaani terrorismia ja ekstremismiä.


Asianajajat ovat laskeneet, että yhteensä näistä pykälistä kertyy noin 30 vuotta vankeutta.


Mitä voin sanoa? Tilatkaa Populjarnaja politika -kanava (@politica_media).😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.10.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva on muokattu kyseisestä Instagram-postauksesta ja sitä käytetään sekä edelleen jaetaan Instagramin käyttöehtojen määritelmien mukaan. .