Murhamiehet sotimaan


Kovan kurin vankilan asukkina minäkin lausun mielipiteeni rikollisten värväämisestä sotaan. Olen lukenut kuuluisan videon tekstin litteroituna. Useasta asiasta voi sanoa käsityksensä, siitäkin, kuinka moni nyt uskaltautuu tekemään raskaan rikoksen, koska on tällainen keino välttää vankila. 


Minun näkemykseni nousee sisältä päin ja koskee toista asiaa. On julistettu, että sotaan tarvitaan murhaajia, ryöstäjiä, rosvoja ja henkilöitä, jotka ovat aiheuttaneet vakavia ruumiinvammoja. 


Monilla on sellainen käsitys, että nämä kansalaisryhmät ovat julmia taistelijoita kuten filmissä Suicide Squad.  


Vankiloissa istuu tietenkin kaikenlaista väkeä. Varmaan on pari soturiakin. Mutta otan vastuun sanoistani, kun kerron, että 90 prosentissa tapauksista on käynyt seuraavasti:     

– Murhaaja on kovasti ryyppäävä mies, joka veti kerran päänsä niin täyteen, että iski veitsellä18 haavaa naapuriinsa, ryyppykaveriinsa tai useimmiten vaimoonsa.                      

– Ryöstäjä on tyyppi, joka on etsiskellyt rahaa ja mennyt kauppakeskuksiin, joissa on anastanut Iphoneja koululaisilta.                                                                                             

– Rosvo on alkoholisti ja narkkari. Hän on seurannut naisia rappukäytävään ja riistänyt siellä heiltä laukun. Saadakseen sen nopeammin hän on hakannut vasaralla naisen päätä. 

– Vakavia ruumiinvammoja aiheuttaneet ovat tyyppejä, jotka sekaantuivat humalaisten tappeluun ja iskivät joitakuita päähän nuijalla tai kivellä. 


Mitä tämä armeija pystyy sodassa valtaamaan? 


Neuvostoliitossa ja Venäjällä vankeja ei ole suotta oltu ottamatta armeijaan. Melkein kaikkien näiden ihmisten on hyvin vaikea toimia kurinalaisesti, ja heillä on suuria ongelmia alkoholin ja aineiden kanssa. 


En usko mihinkään kieltolakiin ampumisen uhalla. Sodassa kaikilla on aseet, eikä tiedetä, kuka vielä ampuu ja ketä. Kurinalaiset vangit rynnäkköjoukoissa ovat samanlaista pötypuhetta hölmöille kuin kymmenet menestyvät sotilaat Wagnerin palkka-armeijassa. He elävät vain Prigožinin haaveissa. 


Luulen, että kenen tahansa tämän videon katsoneen vangin ensimmäinen ajatus on: ”Herranen aika, jos ne lähettävät MEIDÄT sotaan, niin missä tilassa Venäjän vakinainen armeija on? Eikö sitä ole ollenkaan?”


Voin olla varma vain siitä, että monet henkiin jääneet murhaajat, rosvot ja ryöstäjät eivät koskaan palaa normaaliin elämään. He jatkavat ryöstämistä ja tappamista. Nyt he vain vaativat erityiskohtelua ja huutavat: ”Vuodatimme verta teidän puolestanne.”


Toisella videolla näette tämän politiikan airuita. 


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.9.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko

< 90 Vain kynä ja paperi    20.9.2022  ------ 92 Rikollinen liikekannallepano   23.9.2022