Arktinen uudenvuodenhalaus


Jo kolmas uusivuosi, kun pääsen perhekuvaan Photoshopin avulla. Yritän pysyä ajan tasalla. Siksi pyysin, että tällä kertaa minut piirtäisi tekoäly. Toivon, että tulos on jotain juhlavaa. Näen itse kuvan vasta, kun se tulee minulle kirjeessä Jamalin niemimaalle. 


Minulla on kauhea ikävä. Tämä on jotenkin väärä ilmaus venäjän kielen kannalta. Pitäisi sanoa ”minulla on kova ikävä”. 


Mutta tunnen, että sanontani on tarkempi ja oikeampi. Ikävöin kauheasti perhettä, Juljaa, lapsia, vanhempia ja veljeä. Ikävöin kauheasti ystäviäni ja työtovereitani, toimistoamme ja työtäni. Minulla on kauhea ikävä teitä kaikkia.


En tunne itseäni lainkaan yksinäiseksi, hylätyksi enkä elämästä irti repäistyksi. Mielialani on erinomainen. Olen aivan uudenvuoden tuulella. Mutta mikään ei korvaa normaalia kanssakäymistä kaikissa muodoissaan, vitsejä juhlapöydässä, viestejä Telegramissa ja kommentteja Instagramissa ja Twitterissä. 


Kaipaan kamalasti jopa mahdollisuutta sättiä niitä, jotka lähettävät WhatsAppissa samanlaisia hölmöjä uudenvuodentervehdyksiä ja -kuvia kaikille vastaanottajalistallaan.  Ennen se raivostutti. Nyt ajattelen, että tapahan on ihan herttainen. Joku lähettelee kaikille  lakkipäisiä kissanpoikia, jotka istuvat tupsujen seassa kuusen alla. 


Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta!


Älkää ikävöikö, ei kamalasti eikä kovasti. Älkää ikävöikö millään tavoin älkääkä antako läheistenne ikävöidä teitä. Pysykää hyvinä, rehellisinä ihmisinä. Pyrkikää ensi vuonna tulemaan vähän paremmiksi ja rehellisemmiksi. Toivon tätä erityisesti itselleni. Älkää sairastako. Pitäkää huolta itsestänne. 


Kaikille arktisia halauksia ja napaseudun terveisiä! 


Rakastan kaikkia. 


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 31.12.2023

Suomentanut Päivi Kremenenko