.

Puoliltapäivin Putinia vastaan


Ne, jotka äänestävät Putinia vastaan, menevät vaaliuurnille samaan aikaan, kello 12. Pidän tästä ajatuksesta. 

Puoliltapäivin Putinia vastaan. 


Tästä voi tulla vahva koko maan mielipiteenilmaus. Oikeat elävät äänestäjät sähköisen äänestämisen kuvitelmaa vastaan. Toisella puolella todelliset ihmiset jonottavat äänestääkseen Putinia vastaan, toisella ovat valheelliset tekaistut äänet Putinin puolesta. 


On suunnitteilla oikea yleisvenäläinen protestitempaus. Sitä ei toteuteta ainoastaan joka kaupungissa vaan joka kaupungin kaikissa hallintopiireissä. 


Tämä on poliittista toimintaa todellisessa maailmassa eikä Internetissä. 

Protestitempaus on täysin laillinen ja turvallinen. Viranomaiset jopa kehottavat osallistumaan siihen ja järjestävät äänestyspaikoille piirakanmyyntiä. 


Tätä tempausta on aivan mahdotonta estää. Mitä voisi tehdä? Pitäisikö äänestyspaikat sulkea kello 12.00? Olisiko järjestettävä vastakkainen tempaus Aamukymmeneltä Putinin puolesta? Pitäisikö kirjata muistiin kaikkien niiden nimet, jotka ovat tulleet paikalle puoliltapäivin, panna heidät epäluotettavien listalle? Kello 12 kertyy muutenkin. paljon äänestäjiä. On mahdotonta erotella ne, jotka äänestävät Putinia vastaan.

 

Tempauksesta tulee yleisvenäläinen mielenilmaus Putinia vastaan, ja se toteutuu kotinne lähellä. Se on kaikkien ihmisten ulottuvilla joka paikassa. Miljoonat voivat osallistua siihen. Sillä on kymmeniä miljoonia todistajia. 

Idean on keksinyt Maksim Reznik, entinen Pietarin lakiasäätävän kokouksen edustaja, jonka olen tuntenut pitkään. Asiaa edistää nyt myös poliitikko Julija Galjamina. He ovat tehneet hienoa työtä. Olemme valmiita tukemaan tempausta aktiivisesti. Olen pyytänyt Maksim Reznikiä järjestämään yhteisen tuen. 


Olen jo sanonut, ettei pelkkä äänestäminen Putinia vastaan ole mitään taistelua vaan itsepetosta. 

Juuri sitä Putin teiltä haluaakin: Tule äänestämään niin kuin tahdot. Noita-akka Pamfilova (keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja) oikaisee kaiken. Mutta älä tee mitään enempää. Ajattele, että taistelet sillä tavalla. 


Siksi tämän vaalikampanjan aikana vaikuttaminen on tärkeämpää kuin äänestäminen. Ilman panostanne vaikuttamistyöhön henkilökohtaisella äänellänne on vain vähän merkitystä. Mielekkyys syntyy vasta, kun jonkin verran ihmisiä ympärillänne − kaksi, viisi tai kymmenen – tietää teidän menevän äänestämään Putinia ja sotaa vastaan ja kutsutte heitä kaikkia mukaanne. 


Tempauksessa Puoliltapäivin Putinia vastaan yhdistyy hienosti kaikki: äänestäminen, toimimalla vaikuttaminen, fyysinen läsnäolo ja solidaarisuus niiden kesken, jotka ovat yhtä aikaa äänestyspaikalla. 

Jos kaikki kannattavat tätä hanketta, niin on tärkeää tehdä työ hyvin, jotta koko Venäjä tietäisi tempauksesta ja menisi äänestämään puoliltapäivin. 


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 1.2.2024

Suomentanut Päivi Kremenenko

< 183  Kasvattavat venäläiseksi  22.1.2024  ----- 185 Erossa ja silti Yhdessä 14.2.2024 >