Ulos aamutuimaan


Putin on tyytyväinen passitettuaan minut parakkiin kauas pohjoiseen eikä minua enää piinata eristyssellillä. Tämä ajatus on raukkamainen ja naiivi. 


Olin juuri päässyt karanteenista, kun ”tuomittu Navalnyi kieltäytyi esittäytymästä oikealla tavalla, ei ole reagoinut kasvatustyöhön eikä tehnyt asianmukaisia johtopäätöksiä”. Seitsemän vuorokautta eristysselliä. 


Kaunis yksityiskohta on, että eristyssellissä on toisenlainen päiväjärjestys. Tavallisessa sellissä ulkoillaan iltapäivällä. Vaikka nyt on kaamos, silloin on muutama aste lämpimämpää. Eristyssellin ulkoiluaika on 6.30 aamulla. Mutta lupasin jo itselleni, että pyrin menemään ulos säällä kuin säällä. 


Ulkoilupihani voi nähdä toisessa karusellikuvassa. Yksitoista askelta seinästä ja kolme askelta seinään. Erityisemmin siellä ei lenkkeillä, mutta onpa edes jotain liikettä. Siksi käyn ulkona. 


Kylmempää kuin -32 °C ei ole vielä ollut. Mutta siinäkin lämpötilassa voi ulkoilla yli puolituntia vain, jos on ehtinyt pyytää itselleen uudet sormet, korvat ja nenän. 


Harva asia piristää yhtä lailla kuin ulkoilu Jamalilla kello 6.30. Kuinka raikas tuulenhenki puhaltaakaan pihaan betoniaidasta huolimatta. Huh!


Kun tänään ulkoilin ja palelin, ajattelin Leonardo DiCaprion elokuvaa The Revenant. Siinä sankari tekee tempun kuolleella hevosella. En luule, että se toimisi täällä. Kuollut hevonen jäätyisi suunnilleen 15 minuutissa. 


Näissä oloissa pitäisi olla norsu, kuuma paistettu norsu. Jos vasta kuumennetun norsun vatsan avaisi ja ryömisi sisään, voisi lämmitellä jonkin aikaa. Mistä otan Jamalilla kuuman, paistetun norsun ja vielä aamulla 6.30? Pitää vain palella.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 9.1.2024

Suomentanut Päivi Kremenenko