Tutkimaton rikos

20. elokuuta. Vietän toista kertaa toista syntymäpäivääni. Tuona päivänä minut yritettiin murhata, mutta jostain syystä en heittänyt henkeäni.

Muistin virkistykseksi totean kuivat faktat. Kaksi vuotta on kulunut, ja tilanne on seuraava:

1. Rikosjuttua ei ole pantu vireille, valehtelipa Putin mitä hyvänsä. Virallista tutkintaa ei ole suoritettu.

2. Edelleenkään en käsitä, mikä on Venäjän valtion virallisten edustajien kanta asiaan.

– Navalnyitä ei myrkytetty Novitšokilla. Hän vaipui koomaan itsestään.

– Navalnyi myrkytettiin Novitšokilla, mutta emme me sitä tehneet vaan läntiset turvallisuuspalvelut provokaatiotarkoituksessa.

Virkamiehet korkeimmalta tasolta, Putinista alkaen pitävät tiukasti kiinni kummastakin vaihtoehdosta.

3. Lähes kaikki murharyhmän varsinaiset jäsenet on löydetty ja tunnistettu. He kaikki ovat FSB:n työntekijöitä. On todistettu, että heidän tilillään on muutama myrkytysyritys (Dmitri Bykov ja Vladimir Kara-Murza) ja joitakin toteutuneita murhia (Nikita Isajev, Timur Kuašev, Ruslan Magomedragimov). Todennäköisesti nämä tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.

4. Kukaan FSB-ryhmän jäsen ei ole joutunut vastuuseen. Paitsi ehkä Konstantin Kudjrjavtšev, epäonninen kemisti, joka kertoi minulle puhelimessa murhayrityksen yksityiskohdat. Hän on kadonnut. Nähtävästi hänet on tapettu.

5. Kreml suuttui henkiinjäämisestäni niin kovasti, että määräsi minulle ensin kolmen ja puolen vuoden ja sitten yhdeksän vuoden tuomion.

6. Koko tilanne on paljastanut Putinin ja hänen järjestelmänsä luonteen. Rikollisuuden lisäksi se on osoittanut hallinnon toimintakyvyttömyyden ja luhistumistilan. Ilmiselvästi tämä on vaikuttanut paljon koko Venäjän poliittiseen järjestelmään. Systeemistä on riisuttu kaikki naamiot. Tammikuun 2021 loppuun mennessä siitä tuli ehdottoman johtajavaltainen ja kansalaisia vainoava.

Tällainen merkitys on ollut alushousujen epäonnistuneella Novitšok-käsittelyllä.

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.8.2022

Suomentanut Päivi KremenenkoOtsikon kuva on muokattu ao. Instagram-postituksen kuvakaappauksesta . Sitä käytetään Instagramin ja Navalnyin määrittelemien käyttöehtojen mukaisesti. .