Tue toimimalla

Tuli yhdeksän vuotta kovan kurin leiriä.

Avaruuslentoni on vähän venähtänyt. Alus on joutunut tilapäisesti tekemään silmukkaa.

On juolahtanut mieleen, että olen tässä tarinassa kuin Interstellar-elokuvan kaveri.

Muistattehan filmin? Sankarit astuvat avaruusasemalle noustuaan planeetalta, jolla aika kuluu muutamia kertoja tavallista nopeammin. Heitä vastassa on parrakas, kaapuun kietoutunut heppu, joka lausuu: ”Olen odottanut teitä 23 vuotta, 4 kuukautta ja 8 päivää.”

Karkotin tämän ajatuksen heti mielestäni. Minulla ei ole partaa eikä kaapua, ja tuo kaikki on hölynpölyä. Numeroilla ei ole merkitystä. Ne ovat pelkkiä lukuja taulussa, joka riippuu laverini yläpuolella. Minä ja työtoverini emme rupea vain odottamaan.

Kuten sanoin viimeisessä puheenvuorossani, emme ainoastaan jatka Korruptionvastaisen säätiön toimintaa. Kehitämme sen uudelle tasolle. Säätiöstä tulee maailmanlaajuinen kansainvälinen järjestö. Tarvitsemme teitä kovasti tässä työssä. (linkki Instagramin biossa).

Euroopan parlamentin minulle myöntämän Saharov-palkinnon rahallinen osa on rahastomme alkusumma. Edustajiensa välityksellä EU-maiden kansalaiset palkitsivat minut taistelusta korruptiota vastaan. Olen kiitollinen ja ohjaan heidän rahansa kamppailun jatkamiseen.

Huomatkaa, että viimeinen puheenvuoroni oikeuden istunnossa vaiennettiin katkaisemalla videolähetys.

Tietenkin sanoilla on voimaa. Putin pelkää totuutta, niin kuin olen aina sanonut. Meidän tärkeimpiä tehtäviämme ovat taistelu sensuuria vastaan ja totuuden kertominen Venäjän asukkaille.

Kreml on pannut tiedotusvälineet matalaksi, mutta luomme niiden tilalle uusia. 5. maaliskuuta mainostin teille Populjarnaja politika -kanavaa. Nyt sillä on jo melkein miljoona seuraajaa. Liittykää joukkoon. Yhdessä teemme Venäjän parhaan median (linkki biossa).

Olen hyvin kiitollinen teille kaikille tuestanne. Parasta tukea minulle ja muille poliittisille vangeille eivät ole myötätunto ja lämpimät sanat. Sitä on toiminta: aktiivisuus Putinin valheellista varasvaltaa vastaan, kaikki toimet sotarikollisten kukistamiseksi.

Toistan nyt, mitä kirjoitin vuonna 2013, kun olin kuullut ensimmäisen tuomioni: älkää laiskotelko. Rupikonna, joka istuu öljyputken päällä, ei häivy itsestään.

Syleilen ja rakastan kaikkia!❤️


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 22.3.2022

Suomentanut Päivi KremenenkoOtsikon kuva on muokattu kuvakaappaus Navalnyin Instagram-tililtä.


Julia Navalnaja julkaisi tunteikkaan kuvan miehensä tuomiosta: ”Yhdeksän on numero, joka ei merkitse mitään”

Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kommentoi omaa uutta vankeustuomiotaan vertaamalla sitä avaruusmatkaan, jonka kesto venyy hieman. Navalnyi ilmoitti myös, että hänen Korruptionvastainen säätiönsä muuttuu maailmanlaajuiseksi kansainväliseksi järjestöksi.


Ilta-Sanomat 23.3.2022