Terveisiä Melehovosta


Avaruusmatka jatkuu. Olen siirtynyt aluksesta toiseen.

Kaikille terveisiä kovan kurin leiriltä.

Eilen minut kuljetettiin rangaistussiirtola numero kuuteen Melehovoon.

Olen karanteenissa. Siksi ei ole erityistä kerrottavaa. On vain kaksi tuoretta vaikutelmaa. Ne koskevat kulttuurielämää ja mielivaltaa.

Mitä kulttuuriin tulee, olin revetä, kun raahasin varastossa säilyttämiäni kirjoja vankiautoon ja sieltä pois. Ja vankilaväki oli revetä luetteloidessaan niitä. Näin kävi, vaikka kuukausi sitten sain hallinnon hädin tuskin suostuteltua ottamaan 50 kirjaani vankilan kirjastoon, kun pelkäsin tällaista tilannetta. Kun eilen retuutin säkkejä, ajattelin, ettei kirjarovio ole välttämättä huono juttu.

Mielivallasta kertoo karanteenitilan seinälle ripustettu luettelo. Siinä mainitaan ammatit, jotka täällä voi hankkia, ja opiskeluajat niihin. Kolmessa kuukaudessa voi valmistua ompelijaksi, kuten minä, liittyä työväenluokan eliittiin, joka erottaa silmänräpäyksessä pussisauman ranskalaisesta saumasta. Kuvitelkaapa, että se, joka on valinnut linnunruhojen leivittäjän ammatin, opiskelee myös kolme kuukautta. Tässä mielessä hänet on rinnastettu meihin ompelijoihin. Mitä kolmen kuukauden opiskelemista siinä on? Pyörittelevätkö he lintuja strassilasissa vai missä?

Suututtaa kovasti.

Muut asiat ovat toistaiseksi kunnossa.

Kaikille terveisiä, syleilen kaikkia. Syökää leivittämätöntä lintua.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 15.6.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuvassa on Navalnyin edellinen sijoituspaikka, Rangaistussiirtola numero 2, Vladimirin alueella (Wikipedia). Tämä kuva on julakistu Wimimedia commons-sivusstolla. Kuvan on julkaisuut TV-kanava Rain / Dozhd vapailla julkaisuoikeuksilla. Näiden ehtojen mukaisesti sitä jaetaan myös tällä sivulla.

TV Rain grants anyone the right to use this work for any purpose, without any conditions, unless such conditions are required by law.