Internetin valtiaat


Onpa mielenkiintoinen kokeilu. Osallistutaan siihen kaikki ja isketään kunnolla Yhtenäistä Venäjää, Kremliä ja Venäjän viestinnän ja tietoteknologian valvontapalvelua kieltoineen. Muuten he luulevat päässeensä Internetin valtiaiksi.


Asianajaja tuli ja toi uutisia: maassamme on nyt kielletty myös kaikki minuun liittyvät nettisivut. Yhdessä päivässä on suljettu jopa 50 sivua. Navalny.com-sivusta kunnallistekniikka- ja tieturvallisuushankkeisiin. Virkamiestemme mielestä on siis ääritoimintaa kirjoittaa valituksia kulkukelvottomista teistä ja rikkinäisistä putkista. Isku on osunut myös lääkärien ammattiliittoon, jota olen tukenut, ja opettajien ammattijärjestöön. Niissäkin kaikki ovat ekstremistejä: ovat rohjenneet vaatia palkankorotusta.


Meiltä kaikilta on johdonmukaisesti kielletty tiedotusvälineet ja vaaliehdokkuus. Nyt meidät yritetään sulkea pois Internetistä.


Minusta tuntuu, että Putinin varaskopla yliarvioi mahdollisuutensa. Kuten sanotaan, voit sylkäistä ihmisiä päin naamaa mutta mitä teet, jos kaikki sylkevät takaisin?


Näytetään, ettemme anna virkamiesten jakaa määräyksiä aivan kuin Himkin oikeus: ei sallita heidän määräillä rakasta Internetiämme.


Tehkää kolme helppoa asiaa:

a) Ladatkaa sovelluksemme, jonka avulla saatte kaiken tiedon sivun sulusta huolimatta. (Linkki tarinassani).

b) Rekisteröitykää Älykkääseen äänestämiseen https://votesmart.appspot.com. Tämä on tärkeintä. Älykkään äänestämisen sivua he eivät ole vielä sulkeneet mutta tietenkin pelkäävät tätä hankettamme enemmän kuin mitään muuta. Olen varma, että kaikki sivujen sulut liittyvät juuri siihen.

c) Kertokaa Älykkäästä äänestämisestä ja sovelluksestamme omille seuraajillenne Instagramin tarinoissanne.


Tähän kaikkeen kuluu vain pari minuuttia. Se on hyvä näpäytys heille, jotka haluavat päättää, mitä voi katsoa TV:stä ja nyt myös Internetistä.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 27.7.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva muokattu alkuperäisestä Jevgeni Feldmanin sivustolla Eto Navalnyi ja sitä on käytetty CC BY-NC 2.0 -lisenssillä. Samalla lisenssillä ja samalta sivustolta ovat myös tämän sivun muut kuvat paitsi viimeinen, jonka omistaa Michał Siergiejevicz. Se on jaettu lisenssillä CC BY 2.0