Kantakaa kortenne kekoon!


RAIVOSTUTTAA.


Ihan totta, minua suorastaan raivostuttaa. 


Älkääkä luulko, että jatkan viestiäni kertomalla jostain vankilan hölynpölystä. Täällä raivostuttaa melkein kaikki – elämä on järjestetty tarkoituksella niin. Taistelen tätä tilannetta vastaan kehittämällä dzen-henkeä: rauhallista ja välinpitämätöntä asennetta ääliömäisiin sääntöihin, jotka muuttuvat ihan joka päivä. Kamppailuni onnistuu vaihtelevasti, mutta yritän. 


Joitakin teidän kommenttejanne en voi oppia ottamaan rauhallisesti. Pyydän tulostamaan niitä itselleni valikoiden, jotta ymmärtäisin, mitä ajattelette Älykkäästä äänestämisestä. Tietenkin suurin osa mielipiteistä on normaaleja, mutta ruikuttajat todella raivostuttavat ja vievät järjen. 

 

–Miksi minun pitäisi käydä äänestämässä? Eihän mikään riipu minusta. 

– Kaikki ehdokkaat ovat samanlaisia. 

–Ei ole järkeä vaihtaa edustajia toisiin. Minun on parempi tehdä jotain ihan muuta.


Tämä on alistuvaa ja nöyristelevää puhetta. Voisi kuvitella, että te olette vankilassa enkä minä. Ette pysty tekemään mitään. Seuraajia on liian vähän, jotta kannattaisi agitoida. Ja askareita on niin paljon, ettei ehdi äänestämään. 


Kuulkaapa. Minä marssin rivissä lounaalle ja on kulunut ikuisuus siitä, kun olen käyttänyt Internetiä. En silti katso, etten voisi muuttaa mitään. Enkä murehdi menetettyjä mahdollisuuksiani olla yhteydessä miljooniin ihmisiin YouTube-kanavalla, juontaa siellä suoria lähetyksiä. 


Tiedättekö, miksi en ruikuta? Koska en vertaa itseäni vapaudessa elävään Aleksei Navalnyihin, jolla on mahdollisuuksia, toimisto ja järjestö. Vertaan itseäni Aleksei Navalnyihin, joka ei tee mitään, vetelehtii ja suree kuviteltua avuttomuuttaan. Haluan olla parempi kuin hän, eikä se ole vaikeaa. Pitää vain tehdä perusasiat, antaa edes jonkinlainen panos. 


Voitte tehdä samoin. Te, jotka olette saaneet ehdokkaan nimen Älykkään äänestämisen kautta ja käyneet äänestämässä, olette tuhat prosenttia vaikutusvaltaisempia ja voimakkaampia kuin se tyyppi, joka ruikuttaa ja vetelehtii. Kun ohjaatte Älykkääseen äänestämiseen jonkun sukulaisenne, olette kolme tuhatta prosenttia vahvempia. 


Kun ripustatte jonnekin kutsun Älykkääseen äänestämiseen, teistä tulee poliittinen terminaattori verrattuna laiskottelijaan. 


Kuunnelkaapa. Vuodesta 2003 lähtien, lähes 20 vuoteen, riippumattomat ehdokkaat eivät ole voittaneet vaalipiireittäin Venäjän duumanvaaleissa.

 

Tämän tilanteen muuttamiseksi olemme kehittäneet Älykkään äänestämisen ja käyttäneet sitä onnistuneesti. 


Eikö teitä kiinnosta kokeilla ihan itse? Ettekö halua samalla tulla paremmiksi? 


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 15.9.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko


< 21 Vaikene vaalien alla   13.9.2021  ------ 23 Tykätkää ja äänestäkää!   19.9.2021