Valehtelutauti


Sattuisiko teillä olemaan sanakirja käden ulottuvilla?


Katsoisitteko, miten nimitetään psyykkistä häiriötä, kun pitkän vallassaolon, äärettömän rahamäärän ja vesidiskojen väärinkäytön takia ihminen valehtelee koko ajan?


Siis suorastaan jatkuvasti. Ei sano totuuden sanaa.


Valehtelee silloinkin, kun tietää paljastuvansa silmänräpäyksessä.


Myös silloin kun on äskettäin valehdellut päinvastaista.


Selvästi hänellä on fyysinen valehtelemisenpakko.


Jos hän lopettaa, niin alkaa paisua kuin henkilöt elokuvassa Unforgettable. Muistatteko, kuinka heidät viskattiin Marsiin ilmattomaan tilaan? Sitten alkoi virrata happea ja kaikki olivat kunnossa. Sankarit pussailivat ja tekivät rakkaudentunnustuksia.


Ilmiselvästi Putinin laita on samoin. Tulee kamalat vieroitusoireet ja tuska, jos ei ole valehdellut kenellekään. Ja sitten kuullaan tällaista: ”Venäjällä väestön tulot kasvavat. Pakollisia rokotuksia ei tule. Navalnyi lähti tarkoituksella ulkomaille. Korruptionvastaisessa säätiössä on opetettu valmistamaan Molotovin coctaileja.” Pää lakkaa paisumasta, kipu hellittää ja voi lopultakin halata hellästi Rotenbergia, Timtšenkoa, Rolduginia, kuka onkaan lähellä. Voi kuiskata lempeästi hänen korvaansa: ”Tänään emme ole vielä tehneet sitä. Huono juttu. Ruvetaan pikimmiten hommiin. Varastetaan budjetista vielä miljardi.”


Osallistukaa, kansalaiset, Älykkääseen äänestämiseen. Vastustakaa petollisia varkaita, tärähtäneitä sekopäitä.


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 17.6.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva muokattu alkuperäisestä Jevengi Feldmanin sivustolla Eto Navalnyi ja sitä on käytetty CC BY-NC 2.0 -lisenssillä.