Politiikan takia


Alatte nauraa, mutta olen jälleen eristyssellissä. Sunnuntai-iltana minut päästettiin täältä ja maanantaina päivällä suljettiin takaisin. Ei ole yritetty salata, että jatkossa en pääse pois tästä loukosta. Lopultakin tiedän, mistä hyvästä minut tungetaan tänne! Tässä pieni tiedote aiheesta.


Olen ”vangiksi liian aktiivinen poliittisesti”. Perustamani vankien ammattiliitto ärsyttää kovasti: ”Ei häntä ole pistetty vankilaan siksi, että rakentelisi siellä ammattiliittoja.” Ja Kreml todella raivoaa, koska ajamme 6000 nimen listaa. Sillä on oligarkkeja, lahjusväkeä ja sodanlietsojia, joihin pitää kohdistaa pakotteet.


Listalle pannut henkilöt ovat kovasti huolissaan. He vaativat toimia, joilla taltutetaan FBK ja minut konkreettisesti.


Ajatus on tämä: Haluatko, että meiltä evätään pääsy Nizzaan ja Lontooseen? Sitten jatkat istumista tavallisen vankilan sijasta rautarahilla 2 x 3 metrin kopissa ja elät pelkällä vankilalitkulla.


Vastaan heti kaikille julkisesti: ei se mitään, minähän istun. Totuudesta ja riippumattomuudesta on maksettava, ja minä maksan oman osuuteni. Eikä minulla ole sen huonommat oltavat kuin monilla muilla. Täällä ei pommeja putoile.


Vihaan tätä sotaa. Me FBK-kollegojen kanssa pyrimme tekemään edes jotain, jotta se loppu olisi lähempänä. Nyt pitää painostaa Putinin korruptoitunutta eliittiä sen hajoamiseen asti.


Forbesin listalla olevista 200 Putinin oligarkeista vain 46 on pakotteiden kohteena. Propagandistit, jotka kehottavat tappamaan, ajelevat viikonlopuksi Berliiniin.


Tilanne on erittäin mukava Putinin eliitille. Miksi jotain pitäisi muuttaa? Miksi heidän olisi luovuttava lojaalisuudesta Putinille, jos heillä on yhä käytössään kaikki hyödykkeet ja etuoikeudet lännessä?


6000:n listan hyväksyminen tuhoaa lopullisesti tämän status quon, pakottaa Putinin eliitin valinnan eteen ja lopulta hajottaa sen. On kysymys laajasta joukosta eikä yksittäisistä henkilöistä.


Olen kiitollinen kaikille tuesta. Mutta paras solidaarisuuden osoitus minua kohtaan on toimintanne 6000:n listan hyväksymiseksi.


Eristysselli on helvetillinen koppi, joka suhteessa epämiellyttävä paikka. En rupea tästä asiasta valehtelemaan. Mutta elämässä on tärkeämpiäkin kysymyksiä kuin mukavuus. Joudunpa istumaan täällä kuinka kauan tahansa, en kiellä sitä, mihin uskon enkä sitä, mitä yhdessä työtovereideni kanssa teen, en suurissa enkä pienissä asioissa.


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 30.8.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva on muokattu ao. Instagram-postituksen kuvakaappauksesta . Sitä käytetään Instagramin ja Navalnyin määrittelemien käyttöehtojen mukaisesti. .