Eristyssellissä


Olen tietoisen kulutuksen ikoni.


Sellissäni on vain muki ja kirja. Lusikka ja lautanen annetaan ruoka-aikana. Jopa vankilavaatteeni on viety pois ja niiden tilalle on annettu väliaikaiset kuteet. Nyt selässäni loistavat valtavan suuret valkoiset kirjaimet ŠIZO.


Terveisiä kaikille eristyssellistä.


Todellinen ay-taistelu ei koskaan ole helppoa puhumattakaan ammattiliittotyöstä vankilassa.

Kreml haluaa nähdä vankileirinsä muodostuvan äänettömistä orjista. Sen sijaan että olisin anellut armahdusta, yhdistän joitakuita ihmisiä ja vaadin eräiden lakien noudattamista.


Siksi minut kutsuttiin parakista lautakunnan eteen. Minulle ilmoitettiin, mitä videoilta on nähty: ollessani tuotantovyöhykkeellä avaan jatkuvasti vanginpukuni ylänapin. Eittämättä tämä kuvaa minua parantumattomana pahantekijänä. Minut on päätetty sijoittaa eristysselliin.


Toistaiseksi kolmeksi päiväksi. Mutta vt. päällikkö väläytti iloisen hymyn. Minulla on syyskuun puolivälissä sukulaisten tapaaminen. Eristysselleissä istuvilta tapaamiset on kielletty. Jos en ”tarkista asennettani”, eristyssellistä tulee pysyvä virka-asuntoni.


Käsittämätöntä, mihin minun pitäisi asennoitua toisin. Orjatyöhönkö? Vai Putiniin?

Eristysselliin sulkeminen on ankarin rangaistus laillisessa vankilahierarkiassa. Ja myös laittomassa järjestelmässä. Useimmiten juuri eristyksessä kidutetaan ja tapetaan.


Sellielämä on järjestetty seuraavasti: Betonikoppi on kooltaan 2,5 x 3 metriä. Useimmiten siellä on sietämättömät oltavat kylmyyden ja kosteuden takia. Minulla on rantamalli. Koppero on hyvin kuuma eikä ilma juurikaan kierrä. ilmastointia ei ole. Yöllä maatessani tunnen olevani kuin kala rannalla. Rautasänky on kiinnitetty seinään.


Aamuviideltä patja ja tyyny viedään pois. Niitä sanotaan pehmeäksi kalustoksi. Sänky nostetaan ylös. Iltayhdeksältä sänky taas lasketaan alas. Kopissa on rautapöytä ja -penkki, pesuallas ja reikä lattiassa. Saman välikaton alla on kaksi kopperoa. Tapaamiset, kirjeet ja paketit on kielletty. Tämä on ainoa paikka vankilassa, jossa jopa tupakointi on kielletty. Paperi ja kynä annetaan tunniksi ja viideksitoista minuutiksi päivässä. Ulkoilua on tunti samanlaisessa kopissa, mutta sieltä näkyy kaistale taivasta. Koko ajan tehdään ruumiintarkastuksia ja kädet on pidettävä selän takana.


stun nyt rautapenkillä rautapöydän ääressä. Kirjoitan loppuun tämän postauksen ja ohjeen vangeille heidän oikeuksistaan työpaikalla, kun paperia ei ole vielä viety pois. Lautakunta on oikeassa: olen parantumaton.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 15.8.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva on muokattu ao. Instagram-postituksen kuvakaappauksesta . Sitä käytetään Instagramin ja Navalnyin määrittelemien käyttöehtojen mukaisesti. .