Vain kynä ja paperi

Olen kuin apina, joka tukkii suunsa ja korvansa ja sulkee silmänsä. En näe, kuule enkä puhu. Minun tapauksessani käpälät eivät ole omani vaan Putinin. Muistattehan, mitä minulta on järjestelmällisesti kielletty: asianajajan tapaaminen luottamuksellisesti, asianajajan tapaaminen ihan normaalisti, asiakirjojen saaminen ja asiakirjojen katseleminen.

Nyt asianajajaltani otettiin rangaistussiirtolan portilla kaikki paperit, jotka hänellä oli mukanaan. Ilmoitettiin, että tästedes leirin hallinto päättää, millä asioilla on yhteys rikosjuttuun ja millä ei. Samoin päätetään, mitä minulle voi lukea ääneen ja mitä ei. Nyt asianajajani istuu tapaamishuoneessa mukanaan vain tyhjä paperi ja kynä. Ja minulla istuessani häntä vastapäätä ja keskustellessani sumean lasin läpi on vain tyhjä paperi ja kynä. Upeaa puolustusta.

Voi pohtia esimerkiksi säätä.

Kun olin vajonnut aivan pohjalle, alakerrasta koputettiin ja ilmoitettiin: ”Nyt kiellämme teitä jopa KUUNTELEMASTA, mitä joissakin papereissa lukee.”

Varmaan kirjoitan seuraavan viestini siitä, että minut on tuotu asianajajaa tapaamaan sidottuna ja suu kiinni teipattuna. En tiedä, kuinka sanelen tekstin. Morsen aakkoset voi opetella, mutten pysty kuvittelemaan, miten hakkaan päätäni seinään tehdäkseni viivoja.😉

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.9.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva on muokattu kyseisestä Instagram-postauksesta ja sitä käytetään sekä edelleen jaetaan Instagramin käyttöehtojen määritelmien mukaan. .