Julkea häirikkö


Ou, olen saanut kaksinkertaisen palkinnon. Olin juuri päässyt eristyssellistä, kun minut määrättiin sinne takaisin – 15 vuorokaudeksi. Saman tien minut julistettiin ”julkeaksi häiriköksi”. Minut on sijoitettu KOVAAN kuriin KOVAN kurin vankisiirtolassa. Mielenkiintoista, ovatko oloni kuin tohtori Lecterillä Uhrilampaissa vai kuin Magnetolla X-Men-sarjassa?


En ole talttunut vaan kehotan edelleen määräämään pakotteita Putinin eliitille (6000 nimen lista). Olenpa jälleen julistanut, että vaaleissa käytetään vallanpitäjistä riippumatonta älykästä äänestämistä. Niinpä Kremlin reaktio oli ennustettavissa.


Uskon, että pikku tsaarimme on viskonut hoviväkeään esineillä ja kiljunut: ”Näännyttäkää! Näännyttäkää se! ”

Huomatkaa, kuinka pikkumaisia nämä roistot ovat. Vaimo ja vanhemmat ovat odottaneet neljä kuukautta tapaamista. Sen aika on koittanut, mutta minut on siirretty kovennettuun kuriin ja tapaaminen on kerran puolessa vuodessa. Lentoni on pysähtynyt asemien välille.


Olkoon niin. Inhottavat hirviöt ovat hyökänneet avaruusalukseni kimppuun, ja kulkuneuvoni on vaurioitunut. Jäädäkseni henkiin olen joutunut siirtymään pikkuruiselle ehjänä säilyneelle osastolle. Elämäni on siellä vähän nälkäisempää ja viluisempaa, mutta sen täyttävät lukuisat mietteet. Ehkä mieleeni juolahtaa jotain kiinnostavaa.😉


Olen muuten pohtinut yhtä asiaa: tähän mennessä Putinin Venäjällä kai vain kaksi poliittista vankia on julistettu julkeiksi häiriköiksi. Toinen olen minä, ja ensimmäinen oli veljeni Oleg. Mikä perhe.


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 7.9.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva on muokattu ao. Instagram-postituksen kuvakaappauksesta . Sitä käytetään Instagramin ja Navalnyin määrittelemien käyttöehtojen mukaisesti. .