Älykäs äänestäminen lukuina


Kysymys on vain matematiikasta. Putin ja hänen virkamiehensä ovat laskeneet yhteen kolme numeroa, käsittäneet kaiken ja ruvenneet riehumaan kuin mielipuolet.


Tämä on hyvin lyhyt vastaukseni kysymyksiin, joita esitetään usein kirjeissä.


Älykkään äänestämisen sivu on määrätty suljettavaksi. Googlea ja Applea on vaadittu poistamaan Navalnyi-sovellus. Yandexia on käsketty olemaan näyttämättä mitään haulla Älykäs äänestäminen.


Ihmiset kysyvät, mitä varten on annettu nämä hysteeriset komennot kieltää, sulkea, salata, poistaa, kieltää, kieltää ja kieltää. Miksi tällainen puuska? Sehän saa väen kiinnostumaan Älykkäästä äänestämisestä.


Otetaan paperi ja kynä ja lasketaan.


Yhtenäisen Venäjän ehdokas osallistuu vaaleihin suuressa kaupungissa. Kuinka paljon hän kerää ääniä? Olettakaamme, että 35 %, vaikka puolueen tämänhetkinen kaupunkikannatus tuskin ylittää 20–23 %. Mutta se riittää voittoon, koska toiseksi tuleva ehdokas saa 20 %. Loput viisi ehdokasta jakavat jäljelle jäävät 45 % pieninä erinä: 15 %, 10 %, 10 %, 6 % ja 4 %.


65 % ihmisistä on äänestänyt Yhtenäisen Venäjän ehdokasta vastaan. Hän on kuitenkin voittaja.

Onko meidän helppoa päihittää Yhtenäisen Venäjän ehdokas? Itse asiassa on. Toiseksi tulleelle, 20 % keränneelle ehdokkaalle pitää siirtää 16–17 % lopuista äänistä, 45 %:sta, jonka heikoimmat ehdokkaat ovat saaneet yhteensä.


Kuten näette, Älykkään äänestämisen tavoite ei ole koota 40 tai 50 % äänistä. Sen pitää vakuuttaa vain 16 % niistä, jotka muutenkin menevät äänestämään eivätkä kannata Yhtenäistä Venäjää. Ei pidä heittää ääntään hukkaan. Kuten on sovittu, se tulee antaa tietylle ehdokkaalle, jolla on parhaat mahdollisuudet voittaa.


On samantekevää, kuka hän on. Tarkoitus on vain kaataa Yhtenäisen Venäjän ehdokas. Pitää näyttää, että ihmisiä on arvostettava. Muuten he antavat edustajille lähtöpassit.


Menetelmä toimii. Vuonna 2019 meiltä puuttui vain 50 000 ääntä, jotta olisimme voittaneet Yhtenäisen Venäjän KAIKISSA 45 vaalipiirissä Moskovan kaupunginduuman vaaleissa.


Putinin asemassa tekin raivoaisitte ja käskisitte sulkea kaiken, mikä liittyy Älykkääseen äänestämiseen.


Vaalipiirejä on 225. Ne ovat erilaisia. Älykäs äänestäminen ei toimi Tšetšeniassa. Siellä muotoillaan tuloksia tyhmästi. Myös Tatarstanissa on hyvin hankalaa.


Mutta Moskovassa, Pietarissa, Jekaterinburgissa, Novosibirskissa jne. voidaan muuttaa kaikki.


Vihollisiamme ovat vain laiskuus ja uskonpuute omiin voimiimme. Matematiikka on puolellamme.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 9.9.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva: kuvakaappaus Älykkään äänestämisen -sivustolta 8.9.2021