Mitä tavara maksaa?


Kertoisitteko minulle, mitä hinnoille on tapahtunut.


En todellakaan ymmärrä mitään. Eikä ole ketään, jolta kysyä. Vangit eivät tiedä. Vankilan kioskin hinnat ovat toistaiseksi ennallaan. Vankileirin hallinto häärää videotallentimineen eikä puhu tällaisista aiheista. Asianajajat vastaavat ilkeästi: ”Oikeuskäsittelyjesi takia meillä ei ole aikaa käydä kaupoissa.” Televisiossa sanotaan, etteivät hinnat nouse, hallitus valvoo kaikkea, ja päivä päivältä elämä on parempaa ja iloisempaa.


Kertokaa minulle. Pyydän tulostamaan vastauksenne ja lähettämään kommentit kirjeenä. Kirjoittakaa rehellisesti ja objektiivisesti, mitä tiedätte ja olette omin silmin nähneet ja omalla luottokortillanne ostaneet, jos se toimii, ha-ha.


Nousevatko niiden tavaroiden hinnat, joita voi tavallaan sanoa kotimaisiksi tuotteiksi? Entä tuontitavaroiden hinnat? Miten on käynyt lääkkeille, pesuaineille, parfyymeille ja vaatteille? Tärkein asia on tietenkin ruoka.


Älkää unohtako mainita kaupunkianne.


P.S. Saan ruokani ilmaiseksi. Mutta pelkään, että aletaan säästää ennen kaikkea vankien kustannuksella: ruokaa tarjotaan entiseen malliin maksutta mutta vain joka toinen päivä.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 12.3.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva muokattu alkuperäisestä Wikimedia commonsissa julkaistusta Brian Kellyn kuvasta Market_Russian_1992.jpg ja sitä käytetään sekä jaetaan CC BY-SA 2.0. -lisenssillä.