Tarvitaanko Instagramia?

En tiedä, olenko yksin täällä Instagramissa.


Minähän olen Slowpoke ja sain tietää Instagramin sulkemisesta vasta eilen. Valtiontelevisiossa esiintyi voitonriemuinen siannaamainen ”asiantuntija”.


Nyt kirjoittaessani kuvittelen postaukseni taulukkomuotoon jonnekin autiomaahan. Kukaan ei lue sitä. Ympärillä kasvaa tuulenvieremää, ja silloin tällöin vilistää sukkelia hyppyrottia (niitä, joilla on VPN).


Telkkarin sikahahmo suututti minut niin, että kirjoitan kuitenkin. Hän julisti iloissaan juontajan säestämänä, että Instagramin sulkemisesta kärsivät vain glamour-tähdet, eivät tavalliset ihmiset.


Ne roistot, jotka istuvat Kremlissä, eivät tunne eivätkä ymmärrä ihmisiä vaan halveksivat heitä. Instagramissa pyörii kymmeniätuhansia pienyrityksiä ympäri Venäjää, ja sitä käyttää miljoona niiden asiakasta.


Permiläinen yksinhuoltajaäiti mainostaa Instagramissa manikyyripalveluitaan ja hankkii niillä ansioita. Mies Jaroslavlista etsii asiakkaita näyttämällä Instagramissa, kuinka hienosti hän laittaa parkettia. Pietarilaistyttö leipoo ja myy leivoksia. Instagram, sen mainokset ja sieltä tulevat asiakkaat ovat tuoneet toimeentulon satojentuhansien ihmisten perheille. Nämä ihmiset eivät saa tukea valtiolta. Heidän osakseen ei tule mitään öljystä ja kaasusta. He elättävät perheensä sinnikkäällä työllä ja maksavat veroja! Heidän liiketoimintansa tapahtuu Instagramissa. Miksi sikamaisilla tyypeillä on oikeus riistää näiltä ihmisiltä ansiot ja kaikilta muilta heidän palvelunsa?


Entä glamour-tähdet? Mitä pahaa heissä on? Katsokaa elämäntarinoita @amentgirl, @klavacoca tai @senoritasaeva. Ne eivät ole glamouria vaan kertomuksia kovasta työstä ja menestyksestä. Nämä saavutukset ovat innoittaneet monia, jotka ovat halunneet voittaa köyhyyden ja toivottomuuden.


Mitä pahaa glamour-tähdissä on? Ei heitä tarvitse seurata, jos ei tahdo. Mutta haluamme ratkaista tämän asian itse.


Glamour joutilaisuuden, ansaitsemattoman rahan ja ylellisen elämän symbolina kuvaa Kremliä.


Meillä Instagramissa on rehellistä työtätekevää väkeä.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 14.3.2022

Suomentanut Päivi KremenenkoOtsikon kuva on kuvakaappaus suomenkielisen Wikipedian artikkelista Instagram. Sitä käytetään CC-BY-SA -lisenssillä