Aikakoneella rötöstelemään


Nimittäkää minua tästedes Aleksei Tohtori Brown Navalnyiksi tai Marty MacNavalnyiksi.


Toissapäivästä lähtien olen ollut syytettynä rikoksesta, jonka tekemiseen olen käyttänyt aikakonetta.


Leirille minua tapaamaan saapui tutkintatuomari, peräti ylimmän tutkintahallinnon eversti. Hän ojensi minulle syytekirjelmän. Nyt se liittyy kansalaisten henkilökohtaista koskemattomuutta ja oikeuksia uhkaavan järjestön perustamiseen.


Olen tehnyt rikoksen vuonna 2011, kun perustin Korruptionvastaisen säätiön. Toimieni rikollisuuden todistaa se, että ”tuomioistuin” on kymmenen vuotta myöhemmin julistanut Korruptionvastaisen säätiön äärijärjestöksi.


Ihan totta. Luin paperin muutamaan kertaan. Välillä pudistelin päätäni ja pyyhin silmiäni. Tuon lakipykälän mukainen rikos voi olla vain tahallinen. Ainoa tapa tehdä se on ollut seuraava:


– Vuonna 2011 päätin ruveta ekstremistiksi ja loukata monien sellaisten mitä herttaisimpien kansalaisten oikeuksia, jotka ovat hankkineet miljardeja korruptiolla. Lisäksi päätin julkaista elokuvan Putinin palatsi, mikä on mainittu kirjelmässä erikseen.


– Mietin kauan, miten pystyisin parhaiten tekemään kamalia rikoksia.


– Keksin keinon: minäpä loikkaan menneisyyteen ja perustan järjestön, joka uhkaa kansalaisten henkilökohtaista koskemattomuutta ja oikeuksia.


– Sanottu ja tehty. Lennähdin suoraan tutkintasellistä vuoteen 2011 ja perustin Korruptionvastaisen säätiön. Tein sen varmuuden vuoksi vielä uudelleen vuonna 2014. Lainaan syytekirjelmää:


”Koska A. A. Navalnyin rikollinen toiminta tehostuu merkittävästi, kun sitä harjoitetaan ryhmässä, Navalnyi päätti perustaa järjestäytyneen ryhmän, joka toimi hänen johdollaan. Siihen liittyi L. M. Volkov @leonidvolkov, I. Ju. Ždanov @ioannzh ja muita määrittelemättömiä henkilöitä.”


Olen vakuuttunut siitä, että olen toiminut oikein ja rikoksestani on tullut yhä pelottavampi. Olen käsittänyt tämän joka kerta, kun olen palannut menneisyydestä. Mielenkiintoisten sotkujen ansiosta olen onnistunut välttämään siellä Navalnyi-2011 ja Navalnyi-2014 kohtaamisen.


On edes jotain hyvää: Putinin tutkintakomitean tuomarit eivät ole toistaiseksi hoksanneet, että olen kurkistellut vieläkin varhaisempaan hetkeen. Mitä luulette, miksi dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon? Odottakaapa. Pian nerokas ajatuspalapelini on koossa, ja ymmärrätte kaiken.


Yhdessä asiassa olen mokannut pahasti: kun olin kelautunut vuoteen 2011 perustamaan Korruptionvastaista säätiötä, olisi pitänyt ostaa bitcoineja.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 13.8.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva muokattu alkuperäisestä Jevengi Feldmanin sivustolla Eto Navalnyi ja sitä on käytetty CC BY-NC 2.0 -lisenssillä.