Napataan edes muutama paikka


Vain kuukausi on jäljellä. On selvää, mitä pitää tehdä.


Koko maa on jaettu 225 vaalipiiriin. Putinin Yhtenäinen Venäjä – huijarien ja varkaiden puolue – haluaa kahmaista niistä jokaisen, kaikki sata prosenttia.


He ovat julistaneet puoli valtakuntaa ekstremisteiksi napatakseen duumanvaaleissa 19. syyskuuta kaikkien piirien paikat. He eivät ole päästäneet vahvoja ehdokkaita vaaleihin. Nyt kilvasta on tipautettu myös heikompia ehdokkaita: vallanpitäjät pelkäävät hankettamme, Älykästä äänestämistä.


Se todellakin toimii. Ensi kertaa 30 vuoteen meillä on testattu menetelmä valtapuolueen voittamiseksi vaalipiireittäin, siellä missä vaalilippuun ruksataan tietty nimi. Olemme kokeilleet Älykästä äänestämistä Moskovassa, Pietarissa ja Siperian kaupungeissa. Se toimii varmasti.


Kansa vihaa Yhtenäistä Venäjää. Puolueen ehdokkaat saavat 25–35 prosenttia äänistä. Yhteensä 65–75 prosenttia keräävät ne ehdokkaat, jotka eivät edusta Yhtenäistä Venäjää. Ilman Älykästä äänestämistä nämä 75 prosenttia hajoavat useiden oppositioehdokkaiden kesken. Yhtenäinen Venäjä tulee ykköseksi ja vie voiton.


Älykkään äänestämisen avulla valitsemme vahvimman ehdokkaan, joka ei edusta Yhtenäistä Venäjää. Annamme äänemme hänelle ja voitamme.


Nyt ei ole kyse siitä, että voimme valita duumaan paljon hyviä edustajia. Melkein kaikki hyvät ehdokkaat on hyllytetty vaaleista.


Kremlin nimittämien edustajien sijasta lähetämme duumaan edes ne, joita on äänestetty.


Kostamme Yhtenäiselle Venäjälle ja Kremlille

– eläkeiän korotuksen

– hintojen nousun

– talouden kaaoksen

– varastamisen ja korruption

– sadat ääliömäiset lait.


Tämä ei vie paljoa aikaa ja on turvallista. Anteeksi vain, ette takuulla rasitu ettekä joudu rehkimään.


Teidän pitää rekisteröityä Älykkääseen äänestämiseen. Vaalien alla lähetämme teille sen ehdokkaan nimen, jota on äänestettävä. On tärkeää muistaa, että pian nettisivu varmasti suljetaan. Ladatkaa itsellenne sovellus. Sitä on mahdotonta sulkea. Tarinassa on linkit Applelle ja Androidille.


Siepataan Yhtenäisen Venäjän lurjuksilta edes muutama vaalipiiri. Ei anneta heidän kahmaista 225/225 paikkaa. Ohjatkaa jäljellä olevan kuukauden aikana Älykkääseen äänestämiseen pari ystävää ja tuttavaa. Hyökätään joukolla Yhtenäisen Venäjän kimppuun. Yritetään edes.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 19.8.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva muokattu allkuperäisestä Jevengi Feldmanin sivustolla Eto Navalnyi ja sitä on käytetty CC BY-NC 2.0 -lisenssillä.