Uusitaan vaalitulos


Rakkaat ystäväni, seurattaisiinko Britney Spearsin esimerkkiä ja tehtäisiin homma uudelleen?


Vaaleissa panimme Putinin Yhtenäisen Venäjän matalaksi Älykkäällä äänestämisellämme, mutta Kremlin pojat väärensivät tyhmästi tulokset. Ehdokkaiden voitot ryövättiin.


Kannattaako Älykäs äänestäminen ujuttaa myös seuraaviin vaaleihin, vai onko se hyödytöntä?

Jätetään tunteet sikseen ja katsotaan pelkkiä lukuja.


Mitä Älykäs äänestäminen sai aikaan duumanvaaleissa? Se tuki 225 ehdokasta 225 vaalipiirissä. Kansanedustajiksi pääsi15 ehdokasta, 7 % valituista. Edellisessä ja sitä edellisessä duumassa ei ollut yhtään tällä tavalla valittua edustajaa.


Toiselle sijalle tuli 169 ehdokasta.


Yhteensä 82 % listallamme olleista ehdokkaista on päässyt ensimmäiselle tai toiselle sijalle. Näin on vääristelyjen jälkeen.


Jos tulokset lasketaan normaalisti, olemme voittaneet 40–45 paikkaa. Epäreilussa kilpailutilanteessa olemme iskeneet rehellisesti vallanpitäjiä.


Katsotaanpa nyt lukuja, joita tunnettu vaalianalyytikko on esittänyt. Hän tukeutuu ainoastaan matematiikkaan ja todistaa, että näissä vaaleissa Yhtenäinen Venäjä menetti duuman enemmistön.

Sitten puolue anasti sen.


Yhtenäinen Venäjä jatkaa varastamista, mutta myös meidän mielestämme on mukava voittaa eikö vain?

Olen saanut kasan kirjeitä, joissa ihmiset hyrräävät haltioissaan: ”Ensi kertaa äänestämäni ehdokas voitti!!! Sitten hänen voittonsa varastettiin, mutta tiedän, että hän on voittanut. Tiedän, että olen nyt enemmistössä ja Putin vähemmistössä. ”


Jäädään, kaverit, jatkossakin enemmistöksi ja kasvatetaan sitä. Tehdään seuraavissa vaaleissa vielä upeampi tulos.


Väärentämisellä on rajansa niin kuin kansan kärsivällisyydelläkin.


Meillä on loistava porukka: Korruptionvastainen säätiö paahtaa töitä, ja te levitätte tietoa ja äänestätte. Minä vain vilvoittelen laverilla ja kirjoitan Instagramiin.


Tämä toimii. Tehdään näin uudestaan. 😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 6.10.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva muokattu alkuperäisestä Jevengi Feldmanin sivustolla Eto Navalnyi ja sitä on käytetty CC BY-NC 2.0 -lisenssillä.