Puhuvan esineen paluu


Venäjän rangaistusten täytäntöönpanolaitoksessa työskentelee mielikuvituksellisen hävytöntä ja ilkeää väkeä. 


Muistattehan, että kirjoitin onnettomasta kaverista, josta tehtiin julkea häirikkö vain siksi, että hänet nakattaisiin eristysselliini hankaloittamaan elämääni? Hän istui 15 vuorokauttaan pienoisessa sokissa tapahtuneesta ja suuressa sokissa siitä, että joutui rampana kiipeämään yläpetille. Sitten hän lähti sellistäni. Ja hups! Kahden päivän kuluttua hänet tuotiin takaisin. Onneton viskattiin taas 15 vuorokaudeksi eristysselliin, koska hän oli tupakoinut väärässä paikassa. 


Ilmeinen tarkoitus on aiheuttaa minulle harmia. Mutta elävää ihmistä ei saa noin häikäilemättömästi käyttää välineenä. He keksivät tempun: tungetaan hänen seurakseen likainen vanki. Tämän he vahvistuttivat Venäjän rangaistusten täytäntöönpanolaitoksen johtajalla, kenraali Gostevilla Moskovassa. Minulle on sanottu, että hän hyväksyy henkilökohtaisesti nämä hommat ja vaatii uusia raportoidakseen korkeammalle päällikölle. 


Kukaan ei ole edes ajatellut peseytymätöntä vankia. Millaista hänen on istua eristyssellissä? Salliiko hänen terveytensä sen? Niille ei ole olemassa ihmisiä. On vain puhuva esine, jota voi käyttää miten tahansa. 


Hän istuu tuossa, on painanut pään käsiinsä eikä ymmärrä, mitä hänen pitäisi tehdä ja minkä takia tämä on tullut hänen osakseen. Olen selittänyt, että hänestä pitäisi tulla leirin puhtain vanki. Silloin hänen hyödyntämisensä menettäisi merkityksensä. 


On tärkeää, ettei mennä liian pitkälle. Tyyppi kumminkin istuu siksi, että hakkasi ryyppykaverin kuoliaaksi paljain käsin.😉


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.12.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko