Propagandakäärme kahleisiin


Kuinka sen kaiken näkee Venäjän TV:n katsoja? Olen juuri sellainen.


Sain tietää hirmutöistä Butšassa eilisaamun uutisesta: Venäjä on kutsunut YK:n turvallisuusneuvoston koolle sen verilöylyn takia, jonka ukrainalaiset natsit ovat Butšassa järjestäneet.


Illalla ykköskanavan juontaja selitti kaiken:


”Nato on valmistellut Butšan-provokaatiota kauan ja korkealla tasolla. Tämän vahvistaa sekin, että hiljattain Biden nimitti Putinia teurastajaksi (butcher). Kuunnelkaapa, miten hyvin sointuvat yhteen englannin sana butcher ja Butša. Näin läntistä yleisöä on alitajuisesti valmisteltu tähän provokaatioon.”


Ette voi kuvitella, miten karmeasti federaation kanavilla valehdellaan. Valitettavasti nämä valheet vakuuttavat katsojat, jotka eivät pääse vaihtoehtoisen tiedon lähteille.


Putinin propaganda on jo kauan sitten lakannut olemasta vain väline. Sen levittäjät ovat todellisia sodanlietsojia, ja heistä on tullut itsenäinen puolue.


He vaativat sodan jatkamista voitokkaaseen loppuun saakka. Ydinsotakaan ei heitä pelota. He solvaavat ja murskaavat suorassa lähetyksessä omia putinistejaan, jos nämä vihjaavatkin, että rauhanneuvottelut ovat hyväksi.


Politiikka on propagandakäärme, joka puree omaa häntäänsä. Propagandan levittäjät luovat yleisen mielipiteen, joka ei pelkästään anna Putinin tehdä sotarikoksia vaan vaatii niitä häneltä.


Sodanlietsojiin pitää suhtautua kuin sotarikollisiin. Koko tälle ”Tuhannen kukkulan vapaalle radiolle” pitää nyt määrätä pakotteet ja tuomita se myöhemmin oikeudessa.


Kansallinen mediaryhmä, joka hallitsee leijonanosaa valhekoneistosta, kuuluu epäilemättä Putinille henkilökohtaisesti. Muun muassa tästä syystä sitä virallisesti johtaa Putinin naisystävä Alina Kabajeva (katsokaa selvityksemme Putinin palatsi).


Pitää ryhtyä lujiin toimiin, jotta näiden Goebbelsin perillisten työskentely vaikeutuu. Laitteiden toimittaminen ja huolto on kiellettävä kokonaan. Heidän varansa lännessä on etsittävä eikä heille saa myöntää viisumeja.


Kaameita julmuuksia Butšassa, Irpenissä ja muissa Ukrainan kaupungeissa eivät ole tehneet vain he, jotka ovat sitoneet siviilien kädet selän taakse, eivät vain he, jotka ovat ampuneet näitä ihmisiä niskaan eivätkä vain he, jotka ovat seisseet vieressä kuiskimassa: ”Ammu vaan, ammu. Tällä lailla me päihitetään kaikki illan tv-lähetyksessä.”


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 5.4.2022

Suomentanut Päivi Kremenenko


Otsikon kuva on muokattu Wimedia commonsissa julkaistusta kuvasta Destroyed car in Bucha with a dead person inside, 2 April 2022, jonka on alunperin jakanut Ukrainan poliisi. Kuvaa käytetään sekä jaetaan edelleen CC BY-SA 4.0-lisenssillä. .