Kiitos osallistuneille!


Huh!


Vai sillä lailla.


Koko viikonlopun riuduin ja odotin asianajajaa, jotta kuulisin edes jotain vaaleista. Parakkimme televisiosta on äskettäin vaiennettu jopa valtiollisen Rossija 24 -kanavan uutiset, enkä tiennyt tapahtumista juuri mitään.


Mutta ajattelin, että saan heti kokonaiskuvan tilanteesta. Sähköisen äänestämisen tuloksethan tulevat hetkessä, ja yön aikana lasketaan offline-äänet.


Sähköisen äänestämisen tuloksia, Moskovan miljoonia ääniä, ei ollutkaan vielä julkistettu. Robotti aprikoi kauan. Vuoden 2019 vaaleissa tuo ”robotti” julkisti tulokset silmänräpäyksessä, mutta nyt se on alkanut miettiä.


Selvähän se. Mikäli käsitän, offline-äänestysalueilta saaduista luvuista näkyy, että Älykkään äänestämisen ehdokkaat ovat voittaneet Moskovassa 12 vaalipiirissä 15:sta ja Pietarissa 7 vaalipiirissä 8:sta.


Siksi robotti rupesi harkitsemaan, pani tupakaksi ja päätti viivyttää julkistamista, kunnes Yhtenäisen Venäjän väen näppärät kätöset ovat väärentäneet tulokset täysin päinvastaisiksi.


En ehdi kirjoittaa enempää. Asianajajaa viedään taas pois, ja tapaaminen on keskeytetty.


Kirjoitan yksityiskohtaisemmin, kun saan enemmän tietoja. ❤️kaikille, jotka osallistuivat Älykkääseen äänestämiseen.


Ja ❤️❤️❤️ vaalitarkkailijoille. Olette sankareitamme. Teillä on kova työ, joka ei ole vielä päättynyt.


Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.9.2021

Suomentanut Päivi Kremenenko

Otsikon kuva muokattu alkuperäisestä Jevengi Feldmanin sivustolla Eto Navalnyi ja sitä on käytetty CC BY-NC 2.0 -lisenssillä.